Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu slipper du koka vattnet – Hallsta ger klartecken efter lagad ledning

Hallstahammar lyfter rekommendationerna att koka dricksvattnet i kommunens södra delar. Vattnet i den lagade ledningen är godkänt efter provtagningar.

Annons

Vid lunchtid på måndagen meddelade Hallstahammar kommun att man återgår till normal drift i vattenledningen till de södra kommundelarna, vilket innebär att man inte längre behöver koka sitt dricksvatten. Eftersom ordinarie vattenledning kopplas på tas Kolbäcks vattenverk ur bruk igen.

Det var tidigt förra måndagen som man upptäckte en stora läcka i vattenledningen. Områden som berördes var Kolbäck, Mölntorp, Strömsholm, Herrskogen, Borgåsund, Olvsta och Eriksberg.

Läs mer här: Stor vattenläcka i Hallstahammar och Reparationen av den stora vattenläckan fortsätter

På torsdagen var reparationsarbetet klart och man kunde konstatera att så fort läckan var hittad så gick arbetet helt enligt plan. Enligt gängse rutiner togs prover för att kontrollera att vattnet var okej när ledningen slogs på igen. Det är dessa provsvar man väntat på över helgen och under tiden uppmanades de boende i södra kommundelarna att fortsätta koka sitt vatten.

Nu har alltså alla provsvar kommit och kommunen lyfter rekommendationerna om kokning. Dock varnar man för att det kan förekomma missfärgningar och tryckförändringar i början när ledningen öppnats igen.

Mer läsning

Annons