Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu vill alla ha en jänkare

Intresset för amerikanska veteranbilar har aldrig varit större. I Hallstahammar finns flera som importerar och säljer jänkare.

Annons
Publikfavorit. Besökarna röstade fram Johan Kollmans Buick Roadmaster från 1951 som vackraste bil. Johan har renoverat växellådan och piffat upp bilen med bland annat luftfjädring och Cadillac-strutar där fram. ”Det är kul när man får uppskattning för det man gjort”, säger han.Foto: Jackie Meh

Hallstahammar. Det råder veteranbilsfeber i Sverige. I helgen arrangerades cruising/bilutställning på fyra orter i länet: Västerås, Hallstahammar, Sala och Norberg.

– Intresset för veteranbilar har ökat lavinartat de senaste tio åren. Bara i Hallstahammar finns fyra firmor som importerar veteranbilar från USA och säljer vidare, säger Josef Åhfeldt Racz från Independent Cruisers som arrangerade helgens bilutställning i Hallstarena och lördagskvällens cruising tillsammans med hockeyklubben Black Sheep.

En av imporfirmorna ägs av Micke Nordgren och Daniel Söderberg.

– Vi har hållit på i sex–sju år. Flera av våra kunder är mellan 20 och 25 år, säger Micke Nordgren, som därmed tar kål på myten att det är nostalgiska gubbar som håller på med veteranbilar.

Besökarna kunde rösta på vilken av de 20-tal bilar i Hallstarena som de gillade bäst. Vann gjorde Johan Kollmans Buick Roadmaster från 1951.

Mer läsning

Annons