Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya hallen är färdig

Nu står den nya idrottshallen vid Hammarskolan i Surahammar klar och därmed har bättre förutsättningar för idrottsintresserade ungdomar i kommunen skapats.

Annons
Jan-Erik Hellbom.

Det är en del moderna lösningar i den nya hallen. Ljuset släcks automatiskt och vattnet slutar rinna från kranarna med hjälp av detektorer. Och ytterligare en finess ska göra att vattensabotage, som inträffade i Skogslundshallen, inte ska kunna upprepas.

– Vattnet stängs av helt när man larmar på, säger vaktmästaren Jan-Erik Hellbom.

Han tycker att hallen är ett jättekliv framåt för ungdomarna i Surahammar.

– Ett samhälle måste växa, inte krympa. Den här hallen ger mycket bättre förutsättningar för många, inte minst för fotbollen och innebandyn. Men en sak är lite synd här på den nya stället tycker jag och det är att omklädningsrummen är lite små.

Nu vill han bara att hallen får vara fri från skadegörelse.

– Det här är nog enda gången under de här ungdomarnas livstid de får en ny hall så jag hoppas att de tar väl hand om den.

Men även om reparationerna förhoppningsvis blir färre får han och kollegorna inte mindra att göra för det. Andra arbetsuppgifter har tillkommit.

– Varje morgon skurar vi i golvet i hallen vilket tar runt en och en halv timme. Sen ska det sopsorteras mycket mer nu och det tar också mer tid, säger Jan-Erik Hellbom och ler.

Hallen kostade 25 miljoner kronor att färdigställa och planen mäter cirka 40 x 20 meter. I samma byggnad inryms också ett storkök samt en Hammarskolans matsal med plats för 142 personer,

Linjekoll. Det gäller att hålla rätt på vilken linje som gäller - innebandy, volleyboll, basket, handboll, tennis eller badminton.
Helautomatik. Mycket i den nya hallen slår av och på själv, till exempel kranarna i omklädningsrummen.
Nygammalt. Visserligen helt nya, men utseendet och materialet på bomstagen har inte förändrats över tid.

Mer läsning

Annons