Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Överklagar knarkdom

Den 26-åring från Hallstahammar, med anknytning till olika mc-gäng, överklagar nu tingsrättens dom om 4 års fängelse till hovrätten.

Annons

Det var i mitten av april som Hallstabon dömdes för bland annat hot mot tjänsteman, våldsamt motstånd och narkotikabrott.

Som VLT tidigare har berättat så har mannen haft anknytning till en mc-klubb i Västerås som har kopplingar till Hells Angels.

I sin överklagan skriver mannens advokat, Kari Skönebrant, att det kan vara en person som tillhör Hells Angels som har använt 26-åringens dator och Ipad för att uträtta de narkotikaaffärer som han anklagas för.

Åklagare och polis menar att det är 26-åringen som beställt narkotikan från sin dator eller Ipad. Narkotikan levererades sedan från Kina med posten till 26-åringens svärmors adress där han sedan hämtade försändelserna.

I överklagan menar mannen att det inte är bevisat att han varit delaktig i någon försäljning av narkotikan. Dessutom anser 26-åringen att det inte heller finns någon bevisning att han skulle haft tillgång till de summor av pengar som krävts för att bedriva handeln.

Allt detta ska ha gjorts av en annan person som 26-åringen inte vågar namnge på grund av rädsla för repressalier eftersom den personen tillhör den organiserade brottsligheten.

Mannen vill få domen ändrad till medhjälp till narkotikabrott och narkotikabrott. Han vill i stället för fängelse ha skyddstillsyn med så kallad kontraktsvård för att bli av med sitt tunga narkotikamissbruk.

Mer läsning

Annons