Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pappa frias från barnmisshandel

Trots att barnen lämnat uppgifter om att deras pappa varit osedvanligt hårdhänt mot dem frias pappan för grov fridskränkning av tingsrätten.

Annons

Pappan stod åtalad för att under förra sommaren ha dragit barnen i håret och öronen samt nypt dem. Anledningen till pappans hårdhänta beteende ska ha varit att barnen inte ville åka från sin farmor. Pappan har nekat till anklagelserna.

Tingsrätten konstaterar att barnen i förhören lämnat uppgifter om sådana förhållanden som omfattas av åtalet. Att barnen inte velat ha kontakt med pappan under den aktuella tiden för den påstådda misshandeln och därefter tyder på att något ovanligt har hänt, menar tingsrätten.

Men barnens uppgifter innehåller inte någon entydig redogörelse för vad som har hänt. Båda barnen har också haft svårt att precisera enskilda tillfällen och det har inte framkommit några närmare tidpunkter för de påstådda gärningarna. Därför ser tingsrätten med stor försiktighet på barnens uppgifter.

Barnens mor och en skolsköterska har hörts i målet, men har inte gett några andra uppgifter än de som barnen själva ha beskrivit om vad som ska ha skett eller när och var olika händelser ska ha utspelat sig.

Även pappans föräldrar har hörts och de har vittnat om att de aldrig har sett något våld eller liknande förekomma mellan pappan och barnen.

Eftersom det i brottsmål krävs att det ska vara ställt utom rimligt tvivel att den tilltalade gjort sig skyldig till den åtalade gärningen, väljer tingsrätten att fria.

Mer läsning

Annons