Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Parkchef anklagas för stöld

Före detta föreståndaren för Folkets hus och park Hallstahammar Kolbäck, Anders Ekholm, är misstänkt för stöld och trolöshet mot huvudman.

Annons
Folkets hus och park Hallstahammar/Kolbäck.

Det var i början av maj i år som det uppdagades att Folkets husföreningen hade över 400 000 kronor i skulder hos Kronofogden, samt betalningsförelägganden och ansökningar om sådana på nästan 370 000 kronor. Kort därefter meddelade föreningens ordförande, Ingrid Körberg, att föreståndaren Anders Ekholm, blivit uppsagd.

Nu har Ingrid Körberg och föreningens kassör Jörgen Qvist gjort en polisanmälan mot Anders Ekholm. Polisanmälan gäller stöld och trolöshet mot huvudman.

Ekholm ska enligt polisanmälan ha orsakat föreningen en ekonomisk skada på 116 000 kronor.

– Det är inte säkert att det stannar på det beloppet, eftersom utredning pågår. Det kan också bli tal om fler brottsrubriceringar än stöld och trolöshet mot huvudman, säger Roland Hed, koordinator hos polisen i Kolbäcksdalen.

Ärende ligger hos Ekobrottsmyndigheten i Västerås. Även Folkets hus och parks revisorer i Stockholm utreder ärendet, en utredning som väntas bli klar den här månaden.

Anders Ekholm låter uppriktigt förvånad när VLT ber honom att kommentera polisanmälan mot honom.

– Det kom som en överraskning, det känner jag inte alls till. Jag kan inte kommentera polisanmälan förrän jag tagit del av den, säger han.

Men du förnekar brott?

– Ja, så som jag ser på saken.

Mer läsning

Annons