Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisens nya sockerbit

På onsdagen visade polisen upp sin nya husbil på torget i Surahammar. En sockerbit, menar Per Ågren, operativ chef.

Annons
Effektfull. Den nya husbilen kommer att användas efter de behov som finns – och där är medborgarnas synpunkter och önskemål viktiga menar Per Ågren, operativ chef på polisen.

Surahammar är en typisk kommun där husbilen kommer att rulla flitigt, eftersom det fasta poliskontoret här försvann för några år sedan.

– Vi ska vara mer närvarande där människor är och fånga upp vilka problem de boende anser finns, säger Per Ågren.

Bilen ska användas maximalt och på många olika sätt.

– Ibland kanske den fungerar som ledningscentral, men det kan också bli en fast tidpunkt på olika platser. Tiden får utvisa exakt hur den ska användas. Den ska ju rulla i hela länet.

Att den kommer att dra till sig folk är Per Ågren övertygad om.

– Om du sätter en sockerbit i en myrstack så vet du var alla myrorna samlas. Så kommer det bli med den här också, det är jag säker på, säger han.

Husbilen ser invändigt inte så märkvärdig ut. En datorskärm på en vägg, ett skrivbord, en mikrovågsugn, en skrivare, några sitsar och en toalett i ena hörnet.

– Det finns specialutrustning som vi kan ta med. Till exempel ett bevisinstrument för alkohol. På så sätt kan vi slutföra hela utredningen på plats och slippa ta med oss en misstänkt in för provtagning. Det gör att vi kan arbeta mycket snabbare, säger biträdande närpolischef Per Wideberg.

Husbilen ska ses som en rullande polisstation där man ska kunna göra i princip alla typer av ärenden. Dock med undantag av passadministration, än så länge.

Mer läsning

Annons