Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polisjakt efter smitande bil

Flera polispatruller larmades ut efter en personbil som vägrade stanna i en poliskontroll på Enbärsvägen i Surahammar på torsdagseftermiddagen.

Annons

Det var strax före klockan halv två på torsdagseftermiddagen polisen försökte stoppa bilen i en rutinkontroll. Föraren ville däremot inte alls samarbeta utan körde ifrån polisbilen. Flera polispatruller larmades därför ut i jakten på den smitande bilen.

Enligt polisen gick färden bland annat ut på riksväg 66 innan den slutade i centrala Ramnäs. Efter att polisen fått stopp på bilen sprang två personer ut ur bilen och försvann från platsen. Polisen satte bland annat in hundar i sökandet efter de två personerna.

- Vi vet inte varför de sprang från platsen eller varför de inte ville stanna för polisen. Kanske finns det stöldgods i bilen eller också saknar de körkort, säger Martina Saghamre, befäl vid polisens länskommunikationscentral i Västmanland till vlt.se på torsdagseftermiddagen.

Efter en stunds letande lyckades polisen gripa två män, en 18-årig och en 27-årig man. Vid en husrannsakan i bilen hittade polisen gods som misstänks komma från ett tidigare inbrott.

Föraren av bilen är även misstänkt för drograttfylleri.

Mer läsning

Annons