Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Politiker läxades upp

Ledamöter från Alliansen blev i tisdags uppläxade av barn- och bildningsnämndens ordförande Christina Aspenryd (S) för att de krävt skolledningens avgång i VLT.

Annons

Det var förra fredagen som Alliansen uttryckte sin frustration i VLT, om att inget händer för att förbättra elevernas resultat i skolan. Alliansen krävde bland annat att skolledningen skulle bytas ut. Med skolledningen menar man skolchefen, områdeschefen och några av rektorerna. Dessutom ansåg de borgerliga att Majoriteten, det vill S och V, varit alltför passiva i frågan och inte våga driva på.

Barn- och bildningsnämndens ordförande, Christina Aspenryd, tycker att Alliansens utspel i media är under all kritik. I tisdags, innan nämnden sammanträdde, passade hon på att läxa upp moderaten Göran Lindén, folkpartisten Anna Lundberg och de andra ledamöterna från Alliansen.

– Jag tycker inte man hänger ut personer på det viset, säger Aspenryd och syftar på skolledningen, och då särskilt skolchefen Lena Millberg och områdeschefen Sirkka Nilsson.

– Vi är deras arbetsgivare. Vilket annat företag går ut i tidningen och kräver att man avskedar sina medarbetare? frågar Christina Aspenryd.

Men om de är missnöjda med skolledningen har de väl rätt att tala om det för VLT?

– De kunde ha tagit upp det här i nämnden i stället. Jag har aldrig hört något krav om skolledningens avgång vare sig i arbetsutskottet eller i nämnden, säger Christina Aspenryd.

Mer läsning

Annons