Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Praktiska linjer lockar

Nedläggningen av de studieförberedande programmen på Kantzowska gymnasiet tycks inte ha gett någon större negativ effekt på de praktiska programmen.

Annons

Det har pratats mycket om Kantzowska på sistone, och det har inte varit några glada tongångar. Men den rejäla bantningen av linjer har inte avskräckt unga från att söka de kvarvarande programmen.

– Vi har tagit in 102 elever i Hallsta just nu, berättar Eva Stenström som är enhetschef på gymnasieantagningen i Västerås och även basar över Hallstahammars och Surahammars elever.

Dessa 102 antagna kan jämföras med 184 i fjol – men då fanns det fler program och dessutom ett antal elever på IV, individuella programmet.

Byggprogrammet har i år 23 antagna på 24 platser. Det kan jämföras med i fjol, då man hade 19 antagna på 20 platser.

Det nya vvs- och fastighetsprogrammet har 16 intagna till 18 platser.

Mindre populära var el- och energiprogrammet med 11 antagna till 18 platser, och industriprogrammet med

8 antagna till 16 platser.

Ett antal elever är också antagna till yrkesintroducerande och yrkesinriktade program enligt det nya gymnasiesystemet.

Överlägset mest populärt på Kantzowska är som alltid ridsportgymnasiet som Strömsholm sköter ihop med Kantzowska. Programmet har riksintag. Där är kön av sökande mycket längre än de 30 som kommer in.

– Det är otroligt populärt. Förra året kom ingen från hemkommunen in där, och inte i år heller, konstaterar Eva Stenström på antagningsenheten.

Mer läsning

Annons