Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ramnäs bruk fick topporder

180 miljoner på ett bräde med option på lika mycket till. Ett besök i Sydkorea gav en rekordorder till Ramnäs bruk – men leder inte till nyanställningar.

Annons

Magnus Westher, vd på Ramnäs bruk, kom nyligen hem från en veckas vistelse i Sydkorea. Den var inte bortkastad.

– Vi har tecknat det största kontraktet i företagets historia. Det omfattar 180 miljoner kronor och en option på lika mycket till, säger han.

Ramnäs bruk har skrivit kontrakt med ett sydkoreanskt varv som ska leverera två oljeriggar till Nordsjön nästa sommar.

– Det handlar om 6400 ton kätting för vår del. Och om bara varvets kund inte råkar ut för något otroligt överraskande så kommer en lika stor order till inom några månader vilket då ger oss ytterligare lika mycket jobb. Och lika mycket pengar.

Leder det här till några nyanställningar i Ramnäs?

– Nej, egentligen inte. Möjligen någon enstaka. Men ordern ger oss stor trygghet och stabilitet och vi kommer nog att behöva investera i nya maskiner med högra kapacitet så småningom. Vi håller på att kolla på det nu.

Hur ser framtiden ut iövrigt för Ramnäs bruk?

– Ljus. Det är en väldig uppgång i branschen med flera nya fält som ska exploateras. Så det ser lovande ut flera år framåt och det behöver vi. Efter sommaren 2010 och fram till senaste årsskiftet ungefär har det varit svårt, säger Magnus Westher.

Han ska snart ut på en ny resa med några kontraktsförslag i bakfickan. Då är det Houston i USA som ska få ett besök vilket kan leda till ytterligare order till Ramnäs bruk.

Mer läsning

Annons