Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rånare hade blivit rånad

Den person som slog till mot Swedbank i Surahammar den 15 oktober åtalas för rån. Den 26-årige mannen erkänner brottet, men försvarar sig med att han var barskrapad och drogpåverkad.

Annons

Det blev allt annat än en bra start på helgen för 26-åringen från Halmstad. Iklädd en munkjacka med huvan uppdragen och utrustad med luftpistol som saknar nödvändig kolsyrepatron, kliver han in på Swedbank på eftermiddagen den 15 oktober.

Han kommer över drygt 50 000 kronor men blir stoppad utanför banken av två personer från allmänheten, som förstår vad som är på gång. De håller fast mannen tills polisen tar över.

– Bevisningen är klockren, konstaterar åklagaren Johan Fahlander.

Rånaren erkänner brottet. Hans motiv är att han själv blivit rånad och barskrapad och behövde pengar. Dessutom var han så drogpåverkad att han har svårt att minnas vad som egentligen hände.

Vill han får reda på vad som hände kan han alltid ta en titt på bankens övervakningsfilm som visar hela händelseförloppet.

Att 26-åringen var drogpåverkad under rånet är ingen förmildrande omständighet, menar åklagaren.

– Nej, det anser jag inte att det är. Och även om vapnet var att likna vid en attrapp, så är bankrån fortfarande ett allvarligt brott, säger Johan Fahlander.

Mer läsning

Annons