Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rekordmånga cyklar i polisens förråd

Har du blivit bestulen på din cykel den här månaden? Kanske finns den hos polisen i Kolbäcksdalen.

Annons
I säkert förvar. Polisen i Kolbäcksdalen har fått in ett beslag på 19 damcyklar, varav de flesta stals mellan den 14 och 15 augusti i Hallstahammar. Liselott Lagesson, civil utredare, letar efter de rätta ägarna vilket inte alltid är så lätt.

I polisens cykelförråd i Hallstahammar står fullt av stulna cyklar som väntar på sina rätta ägare. Det senaste beslaget består av 19 damcyklar, av vilka de flesta stals natten mellan den 14 och 15 augusti i Hallstahammar. Flera av cyklarna är av märket Yosemite Single Speed och inhandlade på Biltema.

– Jag har lyckats hitta ägarna till fem av cyklarna, säger Liselott Lagesson, civil utredare på polisen.

Några av cyklarna är stöldskyddsmärkta vilket underlättar när polisen matchar anmälningar om stulna cyklar mot de som polisen tagit i beslag. En cykel har ju också ett ramnummer, men långt ifrån alla sparar handlingarna med detta nummer.

– Att stöldskyddsmärka sin cykel är att rekommendera. Det är bra om man kan lämna så mycket information som möjligt om sin cykel, säger Liselotte Lagesson.

De båda cykeltjuvarna stoppades vid Eriksberg klockan tre på natten mellan den 14 och 15 augusti, efter att en privatperson hade larmat polisen om en mopedstöld på Smörblommevägen.

När polisen genomsökte tjuvarnas hyrbuss hittades elva cyklar. Vid en husrannsakan påträffades ytterligare åtta som tillgripits tidigare på natten. Tjuvarna gjorde misstaget att återvända till brottsplatsen för att stjäla ännu fler cyklar.

– Mycket vill ha mer, men de verkar ju inte varit särskilt smarta med tanke på att de tog cyklar som var stöldskyddsmärkta och som de hade för avsikt sälja vidare direkt, säger Liselotte Lagesson.

Mer läsning

Annons