Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rolf-Göran lärde Strömsholmselever

En av världens skickligaste ryttare, Rolf-Göran Bengtsson, delade på tisdagen med sig av sina kunskaper på Ridskolan Strömsholm.

Annons
Viktor Enderberg, som går andra året på Strömsholm, var en av de fyra elever som fick chansen att rida inför Rolf-Göran Bengtsson.

Läktarna var fullsatta av förväntansfulla ridskoleelever och lärare, och längs banan satt 180 licenserade tränare.

Även om deras blickar följde ekipagen på banan var deras öron helt spetsade på Rolf-Göran Bengtssons röst. OS-medaljören stod i mitten av banan och undervisade med hjälp av en mikrofon.

– Våga rida fram så att hästen vaknar upp! Ofta rider vi ett jämntjockt tempo. Men ta inte i för mycket med skänkeln. Hästen måste reagera om ni trycker lätt, undervisar Rolf-Göran Bengtsson, som verkade trivas i lärarrollen.

– De här ryttarna är väldigt bra på att visa publiken svåra uppgifter. Jag tror inte alla ipubliken förstår hur svåra en del av de här övningarna kan vara, eftersom det ser så enkelt ut, säger Rolf-Göran Bengtsson.

Ryttarna han syftade på kom från Young Riders som tog EM-silver i år.

– Helt fantastiskt. Det går inte att få bättre hjälp. Jag har lärt mig att hästen måste bli lydigare när den gör större galoppsprång, säger Malin Lindqvist, som ingår i Young riders-laget.

Även fyra elever på ridskolan fick chansen att rida för Rolf-Göran Bengtsson, däribland Viktor Enderberg.

– Jag var lite nervös innan, men när jag väl satt på hästen fokuserade jag bara på det jag skulle göra.

Rolf-Göran Bengtsson gjorde ett starkt intryck på honom under den knappt en timme långa lektionen.

– Det var helt suveränt. Nu vet jag att jag måste låta våga hästen arbeta på framåt. Jag har också insett hur mycket en lydig häst betyder.

Mer läsning

Annons