Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Så vill hon stoppa smitarna

Någon form av förskottsbetalning skulle behövas för att minska risken för bensinstöld. Men det måste vara likvärdiga system i hela branschen. Det är ansvariga på bensinmackar i Hallstahammar överens om.

Annons
Ökad säkerhet. Sara Strömberg, som driver Statoilmacken utanför Hallstahammar, vill ha ökad säkerhet för att undvika bensinstölder. Foto: Lilian Haraldsson

Sara Strömberg är franchisetagare, vilket innebär att hon driver Statoilmacken vid Eriksberg, utanför Hallstahammar, som eget företag men i Statoils regi.

– Det är så tråkigt när bensinstölder sker. Personalen blir kränkt när bensin blir stulen rakt framför ögonen på dem och de kan ingenting göra, konstaterar hon.

– Vi har filmkameror som registrerar allt, men det hjälper inte när bilen är falskregistrerad. Men bensinstölder är absolut inte bara ett problem för bensinstationer här i Hallstahammar. Det är ännu vanligare i Västerås.

Sara Strömberg kan tänka sig en form av förskottsbetalning, men det krävs att hela branschen tar ett krafttag.

– Vi vill förstås ha in kunden i butiken så att bara ha kort och sedeltankning är inte tillräckligt. Samtidigt måste det vara smidigt för kunderna annars väljer de en annan mack, säger Sara Strömberg.

Jennifer Wiklund som är säljchef på OK/Q8 i Hallstahammar bekräftar att det är ett jätteproblem för macken med bensinstölderna.

– Vi måste sälja många liter bensin för att täcka för en stulen tankning.

Hon känner till bensinmackar som haft så många stölder att de kräver förskottsbetalning.

– Men alla bensinmackar i¿branschen måste använda sig av förskottssystem. Annars fungerar det inte.

Mer läsning

Annons