Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skogman-sällskapet vill ta över träfigurer

Thore skogman-sällskapet i Hallstahammar vill ta över Thore Skogmans träfigurer och andra saker för att ställa ut på ett eventuellt framtida museum.

Annons

Just nu finns Skogmans efterlämade saker i Åttkantslunden i Härskogen i Karlstad som inte har varit öppet sedan han dog 2007.

– Vi har kontaktat hans dotter Maria om att vi kan ta hand om dem, men vi har inte kommit fram till någonting, säger sällskapets ordförande Lars Andersson.

Enligt honom har Karstads kommun sagt att någonting måste hända med Åttkantslunden. Kommunen vill inte ta över verksamheten, utan hoppas på att någon intressegrupp kan ta på sig ansvaret. Men någon sådan intressegrupp tycks inte finnas i Karlstad.

Thore Skogmans dotter vill inte att föremålen ska ligga nedpackade i väntan på ett eventuellt museum, utan finnas tillgängliga för så många som möjligt. Eventuellt kan Årjängs hotell ta hand om grejerna och ställa ut dem.

Hur går det med tankarna på ett museum i Hallsta?

– Vi har haft flera tankar, men hyror på uppåt 90 000 kronor per år kan inte vår lilla förening klara.

– Kultur- och fritid har tankar på ett kulturhus och där skulle även Thore Skogman kunna få en plats, men det är enbart en tanke än så länge. Men ett kulturhus vore nog det bästa, säger Lars Andersson.

Mer läsning

Annons