Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skulle spränga posten -15-åring dömd för bombhot

De tre tonårspojkarna hade en tråkig helg i Skara. Det ändrade de på snabbt genom att placera ut en bombattrapp i centrala Skara.

Annons

Det var i trettonhelgen i år som den 15-åriga pojken från Hallstahammar var i Skara. I Skara var han tillsammans med en 18-åring från Uddevalla och en 16-åring från Vedum.

Under två dagar ställde de till det rejält för polisen och andra myndigheter i Skara.

Det började med att de natten till den 7 januari ringde fyra samtal till SOS där de uppgav att de skulle spränga posten, en kiosk och skjuta på poliser om de inte fick 5000 kronor.

Dagen därpå tog de tre det hela till en helt ny nivå. Då tillverkade de en bombattrapp som de placerade ut på Vallhallagatan i centrala Skara. Sedan ringde de polisen och hotade med att bomben skulle explodera om de inte fick en halv miljon kronor. Pengarna skulle placeras i en soptunna vid en fotbollsplan.

Därefter ringde de flera samtal till polisen och SOS och hotade att detonera bomben.

Man ändrade till slut sina krav på ersättning för att inte spränga bomben till 50000 kronor.

Det här orsakade ett stort pådrag i Skara. 7 polispatruller kallades samman till Skara, en bombgrupp med tekniker kallades dit från Göteborg. Till det kom personal från räddningstjänsten och ambulans. Totalt 70 boende i tre olika hyresfastigheter och fyra villor evakuerades. 

Hallstapojken dömdes till ungdomsvård med bland annat föreskrift om aggressions ersättningsträning. Dessutom ska han göra ungdomstjänst i 70 timmar.

Mer läsning

Annons