Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Smuggelsprit ger dagsböter

De två männen påträffades i februari i en bil, fylld med smuggelsprit. De, och en köpare, föreslås nu få dagsböter för smuggling, försäljning och inköp av alkohol.

Annons

Den 8 februari fick polisen ett tips och kunde gripa de båda männen från Surahammar, vid tillfället 46 och 52 år. I bilen hade de smuggelsprit. De satt häktade några dagar.

En tredje person, en man från Västerås, blev också indragen i historien. 46-åringen hade sålt sprit till honom vid två tillfällen och i förhör har västeråsaren erkänt att han visste att det handlade om smugglad sprit.

52-åringen har, enligt åklagaren Johan Fahlander, sålt sprit till en fjärde person vid ett tillfälle. Detta handlade dock inte om insmugglad sprit.

– Jag menar att 52-åringen ska dömas för olovlig försäljning av alkohol och få 6 400 kronor i dagsböter. 46-åringen menar jag har gjort sig skyldig till två fall av smuggling och två fall av olovlig försäljning av alkohol. Han vill jag ge 4 000 kronor i dagsböter.

Sammanlagt har 46-åringen smugglat in 240 liter öl, 100 liter vin och 40 liter sprit.

46-åringen borde egentligen ha fått en högre dagsböter men Johan Fahlander väger in att han blev av med jobbet på grund av misstankarna.

– Man kan säga att jag ger honom en slags rabatt.

Den tredje mannen, som köpte smuggelsprit vid två tillfällen, föreslås få dagsböter på totalt 34 000 kronor för olovlig befattning av smuggelgods.

Samtliga män får du själv avgöra om de accepterar strafföreläggandet. I så fall vinner det laga kraft och då blir det ingen prövning i domstol.

Mer läsning

Annons