Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snart kan det bli dyrt att parkera fel i Hallsta

Från och med den 20 april kommer den som parkerar fel i Hallstahammar att kunna få parkeringsböter.

Annons
Gäller inte än. Visserligen har skyltar om begränsad p-tid kommit upp vid Hammartorget men dessa blir inte giltiga förrän om någon månad.

Hittills har det rått fri parkering i Hallstahammar, så länge man inte parkerat trafikfarligt och polisen kommit på den skyldige. Men nu ska det bli ordning på torpet.

– Det är främst köpmännen som har krävt att vi inför tidsbegränsad parkering i centrum. Men det har gjort att vi har sett över hela tätorten. Vi har upptäckt att det parkeras en hel del fel, säger Christer Iwemyr, chef för park- och fastighetsförvaltning på kommunen.

Det kommer fortfarande vara kostnadsfri parkering, men parkeringstiden begränsas till max 24 timmar, en gräns som gäller i hela Hallstahammar förutom i själva centrum.

– Där inför vi tvåtimmarsparkering på platserna i centrum med parkeringsskiva, berättar Christer Iwemyr.

Tvåtimmarsgränsen kommer inte att införas från och med den 20 april. Det kommer att dröja ännu någon månad eftersom den lokala ordningsstadgan måste ändras.

I det förslag för beslut som ligger hos tekniska nämnden kommer det inte att bli 2-timmars parkering över hela centrum.

– Vi kommer att ha ett antal platser med 24-timmarsgräns där också eftersom de som arbetar i centrum ska kunna parkera utan att få böter. Men jag tror inte att det kommer att räcka till alla, säger Christer Iwemyr.

Kommunen har städslat ett vaktbolag att sköta övervakningen. Felparkeringsavgiften blir 500 kronor, oavsett vilken förseelse som föraren gjort.

Mer läsning

Annons