Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Snövit söker permanent hem

En vit tamduva har uppehållit sig på tomten hos Henny Hedeström Englund i Surahammar hela sommaren. Nu hoppas hon att någon kan ta hand om den.

Annons
La Paloma Blanca. De fjäderbeklädda benen gör att det kan vara fråga om en utställningsduva. Att den har hamnat i Surahammar kan ha att göra med att den flugit vilse på grund av lågt lufttryck.

Från början höll duvan till hos grannen men flyttade så småningom över till familjen Hedenström Englund.

– Den flyger runt på hustaken och besöker oss flera gånger varje dag. Den är helt orädd för katter och trafik, berättar Henny, som inte kan låta bli att tycka synd om duvan.

Har den fått något namn?

– Nja, min dotter drömde att den skulle heta Snövit så den får väl heta det, säger Henny och ler.

Hon tar fram en skål och häller i lite mat till Snövit, som avvaktar en bit bort.

– Den såg så vilsen ut, så jag har börjat mata den med papegojfrö som jag ställer ut i en tallrik på garagetaket. Den äter så den håller på att spricka.

Vad det är för slags duva och varifrån den kommer har Henny inte lyckats få kläm på. Hon har ringt runt till olika föreningar och instanser för att få hjälp men fått olika svar och tips.

– En sa: mata den så blir den snart stark nog att flyga vidare. En annan sa: om du matar den så kommer den att stanna och en tredje sa att eftersom den har varit här så länge spelar det ingen roll - den kommer inte att hitta hem.

Nu oroar sig Henny för att duvan inte ska klara vintern och hoppas att den får ett hem innan kylan slår till.

– Jag har två innekatter, så själv kan jag inte ta hand om den.

Mer läsning

Annons