Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sökarna strävar vidare

Trots att snart två månader har gått sedan 81-åringen försvann vägrar organisationen Missing people att ge upp hoppet om att hitta honom.

Annons

Mannen försvann när han hade gett sig iväg till trakten av Hålsbo, i Skinnskattebergs kommun, för att plocka svamp.

Utifrån var hans bil hittades, längs en skogsväg, har Missing people flera gånger gått skallgång efter honom ¿i skogarna norr om Hålsbo i ett område kring sjöarna Lilla Morsjön, Stora Morsjön och Långbjörken som i sin tur ligger strax söder om länsväg 233.

Hittills har eftersökningarna inte gett något resultat, men Missing people är fortfarande fast beslutna att hitta mannen.

– Vi håller nu på att kolla om vi ska gå ut den här helgen eller nästa. Vi kollar av med jaktlagen när de kan ta paus en dag, säger Therese Lyremo, operativ chef för Missing people i Västmanland.

– Vi kommer nog att söka lite mer söderut, i riktning mot Hålsbo.

Med vintern i antågande, hur länge fortsätter ni att söka?

– Det är klart att snön innebär problem men annars får man bara klä sig varmare. Vi försöker att nu organisera så många skallgångar som möjligt innan vintern men vi är också beredda att fortsätta ¿i vår om det skulle behövas, säger hon.

Organisationen har ju fått mycket uppmärksamhet och beröm de senaste dagarna. Märker du av något ökat intresse här i länet?

– Ja, absolut. Många kontaktar oss via Facebook och anmäler att de vill hjälpa till. Det känns såklart bra och det är roligt att kunna göra nytta, säger Therese Lyremo.

Mer läsning

Annons