Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sommarjobb ska locka unga

”Feriejobba på Sveriges bästa äldreboende” – så vill kommunen locka yngre att bli intresserade för att i framtiden jobba inom äldreomsorgen.

Annons
Jobbmöjlighet. Strandgården i Kolbäck öppnar portarna för ungdomar i sommar.Foto: Mikael Johansson

Hallstahammar. Allt färre unga söker sig till utbildningar som ger jobb inom den kommunala sektorn.

– Vi, precis som alla kommuner, står inför stora rekryteringar av anställda. Därför försöker vi få unga att bli intresserade genom att erbjuda feriearbeten. Det är ett sätt att marknadsföra jobb inom kommunen, säger Helené Mårtén, personalchef på Hallstahammars kommun.

Kommunen har tidigare vänt sig till de lite yngre ungdomarna genom att ordna sommarjobb genom städpatrullerna. Det kommer man göra i år också. Men de här sommarjobben vänder sig till de lite äldre. Man ska vara född 1996 eller 1997.

– Tanken är att ungdomarna ska utföra vanliga arbetsuppgifter, med undantag för tunga lyft, medicinering och andra jobb som kräver speciell utbildning, säger Helené Mårtén.

Sommarjobben på Strandgården är ett test i liten skala som man hoppas kunna utveckla till kommande år på fler håll inom kommunen.

– Det är mycket att tänka på när det gäller arbete och unga människor. Alla risker som finns i arbetslivet som man noga måste analysera så att ingen råkar illa ut, säger Helené Mårtén.

Mer läsning

Annons