Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sprang ifatt tjuven

Ägaren till Anitas bageri i Surahammar upptäckte hur en man sprang i väg med deras kassa.
Då sprang kvinnan efter och tog tillbaka pengarna.
”Det var fel dag att råna mig på”, säger bageriägaren Anita Karlsson.

Annons
Här satt tjuven och åt en semla och drack en Trocadero innan han bestämde sig för att råna bageriet.

Det var strax efter klockan 12 på lördagen som de anställda hörde hur det rasslade om kassaapparaten. När de kikade ut såg du hur alla stora sedlar saknades och hur en man sprang ut genom dörren.

- Jag såg när han gick och började ropa och springa efter honom. Sen ramlade han i en snöhög utanför bankomaten, säger Anita och pekar till höger.

När tjuven låg ner tog Anita tag i honom och krävde att få tillbaka pengarna. Men när hennes mamma ringde polisen började mannen att slå henne och sprejade något i hennes ansikte. Sen hotade han ett manligt vittne med en stor kniv.

- Det var fel dag att råna mig på, jag har varit på ett förfärligt humör. Men det var ju tur att han inte drog kniven mot mig, säger Anita som har lite ont efter slagen men klarade sig utan allvarligare skador.

Tjuven var en man i 20-årsåldern som innan rånet åt en semla på bageriet. Anita har aldrig tidigare blivit rånad och tror att det kan ha varit så att tjuven såg ett bra tillfälle när hon var i köket.

- Han visste nog inte hur stor jag är, och tydligen är jag snabb också, säger Anita.

Vittnet tyckte att mannen såg väldigt narkotikapåverkad ut. Och från bagerikassan saknas det 725 kronor och 50 öre.

Mannen misstänks för olaga hot och misshandel. Polisen tog hans Trocadero för att leta efter fingeravtryck och än så länge är tjuven på fri fot..

Mer läsning

Annons