Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sprithärvan växer

Två män från Surahammar, 46 och 52 år gamla är misstänka för olovlig försäljning av alkohol. Det misstänkta brottet gäller försäljning av sprit vid två tillfällen.

Annons

– De har överlåtit en mängd olika drycker till en person som i sin tur är misstänkt för olovlig hantering av smuggelgods, säger åklagaren Johan Fahlander, och betonar att denna person inte är minderårig.

Männen har enligt åklagaren varit utomlands och handlat sprit som de sedan sålt vidare till köparen vid två olika tillfällen.

– De kan bli frågan om smugglingsbrott, säger Johan Fahlander, som inte har hunnit sätta sig in i hela förundersökningen än.

Brottsutredningen tar endast upp två tillfällen som den misstänkta försäljningen har ägt rum. Det finns inga uppgifter om att försäljningen pågått vid flera tillfällen eller att fler personer varit inblandade än de misstänkta. Det är med andra ord osannolikt att åtalet kommer att omfatta fler än de redan misstänkta.

– Jag är bara intresserad av det som kan leda till åtal, det vill säga det jag kan bevisa. Vad som har hänt för övrigt i världen ligger utanför mitt bord, säger Johan Fahlander.

De två männen greps den 8 februari efter tips till polisen. Vid gripandet hade männen smuggelsprit i bilen. De satt anhållna ett par dagar men släpptes senare, fortfarande misstänkta för brott.

Nästa vecka hoppas Johan Fahlander kunna ge besked om när han tänker väcka åtal.

Mer läsning

Annons