Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stängda bageriet: Dåliga räkor misstänks vara boven i dramat

Håkans Hembageri håller stängt även i dag fredag 19 maj sedan kunder blivit dåliga. På bageriets Facebooksida utpekas dåliga räkor som orsak till utbrottet. Men ännu vet ingen säkert om smittan ens kommer från bageriet.

Annons

"Tack för alla fina kommentarer och tack för all hjälp vi får med att lösa problemet! Det är fortfarande OK för oss att ha bageriet öppet, men vi känner att vi vill invänta provsvar och hoppas att vi ska kunna "ringa in" problemet. Hoppas ni har förståelse för detta...", skriver Hallstahammarsbageriet på sin Facebooksida.

För våra Pluskunder och prenumeranter: Bageri stänger efter magsjukelarm – vill vara på säkra sidan

Prover som kommunens miljö- och hälsoskyddsinspektörer samt regionens smittskyddsenhet tagit väntas ge svar på om det verkligen är från bageriet smittan kommer.

Det finns omständigheter som tyder på det.

Minst två sällskap som beställt varor från bageriet har anmält att flera personer efteråt blivit sjuka.

Misstanken finns att det är dåliga räkor som orsakat magsjukan. På bageriets Facebooksida skriver kunder som blivit dåliga att de ätit smörgåstårta med räkor eller räksmörgåsar från bageriet.

Bageriet får på Facebook mycket beröm och uppmuntrande tillrop från Hallstabor som tycker att det är föredömligt att ägarna tar ansvar på det sätt man gjort: genom att hålla stängt för säkerhets skull och vara öppna med information ut till kunder.

------------------------------------------------------------------------

Nu har VLT:s app blivit ännu bättre! Snabbare, smidigare - och du kan skräddarsy ditt nyhetsflöde på ett helt nytt sätt. Glöm inte att ladda ned/uppdatera VLT:s nya app här.

Mer läsning

Annons