Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stökigt på kvällar och nätter låser Släggan

Allt för mycket stök i kvarteret Släggan i Surahammar gör att Surahus nu funderar på att låsa portarna dygnet runt.

Annons
Låst läge. Många använder Släggans bakgård som genomfart mellan Köpmangatan och Hjulmakargatan. Nu ska det stoppas.

– Vi har inte fattat något definitivt beslut än. Vi vill invänta hyresgästernas reaktion på vårt förslag, säger Martin Johansson, fastighetschef på det kommunala bostadsbolaget.

Kvarteret Släggan som ligger i Surahammars centrum har både affärer och hyresbostäder i huset. Innergården är rätt stor och används av många som en genväg av mellan Köpmangatan och Hjulmakarvägen.

– Det har till och från varit väldigt stökigt på innergården och ibland även i trappuppgångarna, säger Martin Johansson.

– Många hyresgäster känner en otrygghet och det här är den snabba lösning som vi kan komma på för att öka tryggheten.

– För min personliga del tycker jag det är en dålig lösning att låsa portarna dygnet runt. Men vi har goda erfarenheter från Vattentornet, där vi tidigare har tvingats göra den här åtgärden. Där har störningarna och vandaliseringen minskat väldigt mycket.

En annan lösning som kan bli aktuell är att sätta grindar vid in och utfarterna samt ett staket där det i dag finns häck.

– Vi vill ju få bort den här genomfartstrafiken av gående som vi tror är den största orsaken till problem. Men vi vet inte om det är möjligt med tanke på ambulans och räddningstjänst. Med en sådan lösning skulle vi inte behöva låsa portarna, säger Martin Johansson.

Blir det låsning av portarna börjar det gälla från den 28 maj. Om det sedan blir en temporär lösning får framtiden utvisa.

Mer läsning

Annons