Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Strid om testamente

Djursjukhuset i Strömsholm ser ut att vara på väg att hamna i en uppslitande testamentstrid om kvarlåtenskapen efter en avliden man.

Annons

Den drygt 80-årige mannen avled i juli förra året. Mannen efterlämnade sig tre testamenten, det sista skrivet i mars 2010 där han låter alla sin kvarlåtenskap gå till stiftelsen Strömsholms djursjukvård.

Hur stort värde mannens tillgångar är oklart eftersom någon bouppteckning inte finns inlämnad. Vad man kan utläsa av de olika testamentena kan det vara fråga om rätt stora summor om tillgångarna realiseras.

Nu har mannens bror, en kusin och ett grannpar lämnat in en stämning mot djursjukhuset i ett försök att få det senaste testamentet upphävt.

De hävdar att det sista testamentet inte är upprättat i laga form och att testamentet upprättats genom missbruk av den gamle mannens oförstånd och viljesvaghet.

De hävdar också genom sin advokat mannen var så dement när det sista testamentet skrevs att han inte var rättskapabel och hade en psykisk störning.

I det näst sista testamentet som skrevs i december 2009 är det kusinen och grannparet som är de som skulle få dela på kvarlåtenskapen eftersom mannen saknar bröstarvingar som barn och barnbarn.

I det testamentet lämnar han en del möbler och andra släkt klenoder till sin bror.

Det äldsta testamentet från 2001 har en liknande betydelse, där får dock kusinen 100 000 kronor och grannparet får dela på resten.

Mer läsning

Annons