Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Strömsholms slott lockar inte

Antalet besökare på Strömsholms slott minskade under förra året.

Annons
Fler kom då. Kronprinsessan Victoria i Strömsholm tillsammans med slottsfogde Claes-Göran Hedén vid invigningen av utställningen om kronprinsessan. En utställning som lockade många besökare under två år.

Knappt 6500 betalande besökare hade Strömsholms slott under sommarsäsongen förra året. En liten minskning från förra året. Än ännu större i förhållande till rekordåren 2008 och 2009.

– Huvudorsaken är att vi i år inte haft någon utställning i slottet i sommar, säger slottsfogden Claes-Göran Hedén.

Under 2008 och 2009 fanns utställningen om kronprinsessan Victoria på slottet, 2010 hade man en utställning om olika Bernadottska kungabröllop.

– Ett slott som Strömsholm behöver något extra utöver de permanenta utställningarna för att kunna locka fler besökare år från år, säger Claes-Göran Hedén.

– Jag ligger hårt på mina kollegor på Stockholms slott för att man ska tänka på att göra varianter av de utställningar som finns där som kan skickas ut till de andra slotten. Exempelvis utställningen med alla lysningspresenter och bröllopsgåvor till kronprinsparet.

– Till den här sommaren hoppas vi kunna få en ny utställning som kan ge lite extra besökare. Vad det blir det vet jag inte, säger Claes-Göran Hedén.

Antalet personer som besöker Strömsholms slottsområde är betydligt större än de som betalar för att gå in och se på slottet. För några år sedan räknade man antalet besökare, då kom man fram till cirka 75000.

Några inplanerade konserter finns det inte för 2012 på slottsområdet.

– Vi har inte fått några förfrågningar ännu i alla fall, säger Claes-Göran Hedén.

Mer läsning

Annons