Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Taxichaufför ville ha sex med 14-åringar

Två 14-åriga flickor från Surahammar erbjöds att ha sex med en taxichaufför i Västerås. Mannen har nu dömts för sexuellt ofredande.

Annons

Under julhelgen 2011 befann sig de båda flickorna i Västerås en kväll. En av flickorna hade bestämt träff med en kille, som inte dök upp.

De hade missat det sista tåget hem och fördrev tiden till morgonens första tåg genom att gå runt i Västerås.

Tidigt på morgonen kom de i samspråk med en manlig taxichaufför. Han erbjöd dem skjuts till centralstationen men körde dem i stället till mannens hem. Där ska han ha bjudit flickorna på sprit och också flera gånger frågat om de ville ha sex med honom trots att han, enligt dem, visste om deras ålder. De sade hela tiden nej.

Mannen ska också ha förmått ena flickan att ta av sig jackorna och sedan börjat att tafsa på henne. Därefter ska han ha tagit ett kort på henne där en del av hennes ena bröst syntes. Flickorna gick ifrån bostaden men på vägen ut ska mannen ha pussat samma flicka mellan hennes bröst. Därefter ska han ha skjutsat in flickorna till centralstationen.

Mannen erkänner att flickorna var i hans bostad men förnekar anklagelserna. Dels ska flickorna ha sagt att de var 17 år, dels har han inte kommenterat utseende, bröst eller pratat om sex.

Tingsrätten tror på flickorna och dömer mannen till villkorlig dom med 50 timmars samhällstjänst för sexuellt ofredande, dock bara mot den ena flickan. Till henne ska mannen betala 5 000 kronor i skadestånd, medan den andra flickans skadeståndsyrkande avslås.

Mer läsning

Annons