Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Teleproblemen i Surabygden fortsätter

Efter artikeln i måndags om teleproblem utanför Ramnäs hörde flera läsare av sig med liknande berättelser.

Annons
Monika Björklunds mamma Lempi Björklund bor på landsbygden mellan Hallstahammar och Surahammar. Monika har ägnat en god del av semestern åt att jaga telebolaget efter besked om när moderns telefonförbindelse ska vara åtgärdad.

En av dem är Monika Björklund, vars 75-åriga mor Lempi Björklund bor i Olbergatrakten mellan Surahammar och Hallstahammar.

– Vi felanmälde mammas telefon den 22 juli efter ett åskväder. Det är nästan tre veckor sedan, säger Monika Björklund.

Beskeden de fick var först att ingen felanmälan skulle ha upprättats, sedan att tekniker skulle komma vilket inte skedde. Förklaringen lydde semestertider och hög arbetsbelastning på grund av åska på fler ställen i landet.

– Värst är tryggheten som försvinner. Mamma har inte körkort, så när hon inte kan prata i telefon blir det svårt, säger Monika och tillägger:

– När hennes väninnor ringer och inte får svar blir de ju oroliga. Så jag har kopplat om numret till min telefon.

Liksom en del andra i sin generation har Lempi svårt att använda mobiltelefon. Nu har även grannarna fått teleproblem, så att gå över dit för att ringa är inte möjligt. Monika och hennes familj bor i Surahammar och har turats om att åka till Lempi varje dag för att titta till henne.

Senast i dag ska felet lagas enligt den sista prognosen.

– Men man vet ju inte om man verkligen får tillbaka den där telefonen nu, kommenterar Lempi.

Efter vår artikel i måndags kom fler mail och telefonsamtal från folk i Surahammars kommun. Till exempel berättar en läsare i Surahammar att hans familj stod utan fast linje i nästan två månader efter ett åskoväder i mitten av juni. Flera grannar drabbades av samma öde. Den här veckan fick de slutligen tillbaka sin förbindelse, efter många dyra mobilsamtal till Telias kundtjänst.

Mer läsning

Annons