Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Timmerbil i krock

(Uppdaterad 13.30) En trafikolycka har inträffat på riksväg 66 i korsningen med länsväg 233 i höjd med Ramnäs

Annons
Timmerbilen hamnade i diket efter olyckan.

Olyckan inträffade strax före klockan tolv på tisdagen när en personbil kom körandes från länsväg 233. Vid korsningen finns en stopp-plikt, men föraren lyckades i halkan och sluttningen på vägen inte få stopp på bilen som i stället gled ut på 66:an.

Samtidigt kom en timmerbil söderifrån på riksväg 66. Chauffören berättar för vlt.se att han såg vad som var på väg att hända och hoppades att han skulle få grepp på den hala vägen.

Det gick inte, utan lastbilen träffade den främre delen på personbilen. Timmerbilens främre del välte och hamnade uppochned, men chauffören lyckades själv ta sig ut genom ett krossat fönster. 

Enligt räddningsstyrkor på plats var samtliga tre inblandade personer snabbt ute ur bilarna. Timmerbilschauffören klarade sig utan några skador, men en 20-årig och en 24-årig man i personbilen fick föras till sjukhus med ambulans. Deras skador ska dock inte vara allvarliga.

Räddningsinsatsen kunde avslutas strax före 12.50, men vägen kommer att vara avstängd under delar av eftermiddagen tills lastbilen kan bärgas.

Mer läsning

Annons