Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tjuvar tog sju ton skrot

Kolbäcks Återvinning har utsatts för den största stölden någonsin. Skrottjuvarna plockade med sig hela sju ton metall.

Annons
Lockar som guld. Vd:n Fredrik Eriksson visar den typ av mässingskranar som tjuvarna tog med sig. Totalt försvann sju ton koppar och mässing under påskhelgen.

Inbrottet ägde rum under påskhelgen men upptäcktes först på onsdagen. Fem ton koppar och två ton mässing är borta.

Ett hål i det staket som omgärdar skrotupplaget och en nedsprejad övervakningskamera vittnar om att tjuvarna knappast är några amatörer. Allt de har lämnat efter sig är rester av skrot och däckspår.

Kolbäcks Återvinning har utsatts för flera inbrott och stölder genom åren.

– Förra sommaren var det rena High Chaparal här. Men vid ett tillfälle lyckades vi komma på dem. Tjuvarna kom undan men fick inget med sig och övergav sin bil, berättar Fredrik Eriksson, vd och delägare.

Men aldrig någonsin har så här mycket skrot stulits från Kolbäcks Återvinning. Värdet av stöldgodset uppgår till cirka 250000 kronor. Det handlar om kranar och kopplingar av mässing och pannslingor av koppar bland annat.

– En del av skrotet innehåller unika detaljer. Vi har mejlat bilder till våra kollegor och förvarnat dem i fall någon kommer och vill sälja, säger Fredrik Eriksson.

Polisen gjorde i går en teknisk undersökning av brottsplatsen men det är oklart om tjuvarna lämnade efter sig några ledtrådar som går att ta upp.

Fredrik tror att det handlar om utländska tjuvar.

– Tjuvarna som vi stoppade förra sommaren hade en utlandsregistrerad bil.

Företaget kommer nu att se över sina rutiner i syfte att göra det svårare för inbrottstjuvar.

Mer läsning

Annons