Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tom fullmäktigestol efter nytt SD-avhopp

Sverigedemokraterna i Surahammar har förlorat ännu en kommunpolitiker. Den här gången är det Nina Lisberger Broström som hoppar av sitt uppdrag som fullmäktigeledamot.

Annons
Har fått nog. Nina Lisberger Broström hoppar av sitt uppdrag som kommunfullmäktigeledamot för Sverigedemokraterna i Surahammar. ”Politik är inte min grej”, säger hon.

– Jag har insett att man inte kan göra så mycket inom politiken. Det är bara vissa som kan det. De som säger ja till det mesta och sitter högre upp i makten, säger Nina Lisberger Broström.

Hon säger sig dock inte ha ändrat uppfattning om Sverigedemokraternas politik.

– Jag delar deras värderingar i vissa frågor. Jag förstår också att de haft svårt att påverka i riksdagen med tanke på vilken sits de hamnat i. De är inte är så stora och inget annat parti vill samarbeta med dem.

Trots det överväger Lisberg Broström att gå ur partiet.

– Om jag inte sysslar med politik så finns det väl ingen anledning att jag är med, funderar hon.

Nina Lisberger Broström blir därmed den fjärde Sverigedemokraten på mindre än ett år som avsäger sig sitt uppdrag eller utesluts från det. Bara någon vecka innan valet meddelade en man som stod som tredjenamn på SD:s lista att han han hoppar av. Mannen hade åkt fast för grovt rattfylleri under sommaren. Knappt en månad senare avsades ytterligare en ledamot, av hälsoskäl, sitt uppdrag. Och i maj i år uteslöts ersättaren Roberth Ström sedan han tagit sig in på partiets lista utan att ha varit godkänd kandidat.

Nina Lisberger Broströms avhopp innebär att en av Sverigedemokraternas två stolar i kommunfullmäktige kommer att stå tom.

Mer läsning

Annons