Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trafikolycka vid Åsby

(Uppdaterad 14.18) En trafikolycka inträffade vid 12.30-tiden på länsväg 252 vid Åsby Trädgård i Hallstahammar.

Annons
Räddningstjänsten sanerar olycksplatsen.

Det var en personbil och en långtradare som kolliderade. Föraren av personbilen, en 81-årig man, körde in till Åsby Trädgård och insåg sedan att han hade kört fel. Han vände för att köra ut på 252 igen och såg försent att utfarten är enkelriktad. Dessutom bländades han av solen och uppmärksammade inte långtradaren som kom i söderifrån.

Långtradarföraren såg att personbilen körde ut och bromsade, men fick samtidigt möte och kunde inte väja undan. Personbilen körde in i sidan på långtradaren.

Ingen person skadades fysiskt vid olyckan. Långtradarens tank sprang läck och omkring 30 liter diesel hann läcka ut innan räddningstjänst kom och placerade ett uppsamlingskärl under tanken. En saneringsbil från Västerås kallades till platsen. Båda fordonen som var inblandade i olyckan fick bärgas från platsen.

Enligt polisen blir det nu en utredning både av personbilsförarens agerande och att det inte finns någon skylt om väjningsplikt vid vägkanten till väg 252. Skyltarna för enkelriktning står en bit in på vägen.

Räddningstjänsten lämnade olycksplatsen vid 14-tiden.

Mer läsning

Annons