Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre olyckor på samma plats

I köerna efter en trafikolycka på E18 skedde ytterligare två olyckor runt klockan 16:40. 

Annons

Under onsdagen skedde tre olyckor på samma plats vid Orrestaavfarten, öster om Västerås. På torsdagen var händelseförloppet detsamma fast den här gången vid Västjädra trafikplats, väster om Västerås.

Det började med att en olycka med tre fordon inblandade skedde på E18 strax efter avfarten mot Eskilstuna.

En bilist gjorde en inbromsning och då hann inte bilisten i personbilen bakom med att bromsa. Bakom den andra personbilen låg en lastbil som inte heller den hann bromsa.

Som tur var skadades ingen person i olyckan men det bildades långa köer vid platsen. I köerna skedde ytterligare två olyckor.

I den andra olyckan var tre personbilar inblandade. Orsaken till olyckan var samma som i första fallet. Den första av de tre bilisterna bromsade in och då hann de två bakomvarande bilisterna inte med att bromsa.

Den tredje krocken orsakades av den andra krocken. Den här gången var två personbilar inblandade men den gick till på samma sätt.

Efter olyckorna var det långa köer. Som tur var skadades ingen person vid någon av olyckorna.

Vid 19-tiden var bärgningsarbetet klart och trafiken flöt åter på i normal takt.

- Om man inte Håller avståndet till framförvarande bil så sker sådana här olyckor. Här ser man hur viktig tre sekundersregeln är, säger Martina Saghamre, befäl vid polisens kommunikationscentral. 

Carl Widerberg 

Mer läsning

Annons