Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trio greps efter inbrottsvåg

(Uppdaterad) Tre 20-åriga män greps i centrala Surahammar i natt efter en inbrottsvåg på orten.

Annons

De tre gripna männen är misstänka för flera inbrott som ägt rum sent i går kväll och i natt. De greps i bostad i centrala Surahammar efter att flera polispatruller jagat dem under natten.

Tog sig in i villaTrion slog till första gången vid 23-tiden, då tog de sig in genom groventrén till en villa på Brobacksgatan. Familjen satt och tittade på tv när de hörde att någon öppnade entrédörren. De sprang då ut till hallen, men den var tom på folk. Men en jacka och två handväskor som hängt i hallen var borta. Sonen sprang ut på baksidan av huset medan pappan tog familjens bil för att åka i väg och leta efter tjuvarna. De såg inte några misstänkta personer, men hittade delar av stöldgodset ungefär 100 till 150 meter från hemmet.

Bilinbrott på BergsgatanKlockan 23.40-tiden fick polisen nästa larm. Boende på Bergsgatan hade sett två män gå omkring och rycka i bildörrar. Männen hade även tagit sig in i en bil. Gärningsmännen hade sedan flytt från platsen till fots, de sprang mot Villavägen efter att ett vittne skrämt bort dem. Det är inte fastställt om de stal något ur bilen de tog sin in i.

Granne hörde ljud

Runt halv ettiden var det dags igen, då ringde en person som bor på Tulevägen. Personen berättade att det hörts ljud från grannhuset, troligen orsakat av människor som sprang på skyddet över grannens övertäckta pool.

Stal medicin ur villaVid det här laget jagade flera polispatruller efter de misstänkta tjuvarna. Kort efter händelsen på Tulevägen, klockan 00.42, såg några poliser att altandörren på en villa på Kyrkovägen stod öppen. De gick in i villan för att undersöka orsaken. De hittade husägaren som låg och sov i sovrummet. Tjuvarna hade varit inne i hans hem och stulit mediciner utan att han vaknat.

Polishund fick upp spårPoliserna sökte igenom området med hjälp av en hundpatrull. Hunden fick upp ett spår som ledde in mot centrala Surahammar. Där fick en polis syn på gärningsmännen, som sprang mot Köpmangatan. Polishunden spårade fram till en port på Köpmangatan. Polisen genomförde en husrannsakan i fastigheten för att leta efter förövarna, som hittades i en lägenhet i huset. På baksidan av huset hittade polisen en påse med stöldgods från ett av inbrotten, den stod nedför köksfönster utanför lägenheten männen greps i.

Efterlyst för annat brottDe gripna männen är alla 20 år gamla. Två av dem är kända av polisen sedan tidigare ärenden, en av dem är även efterlyst och ska förhöras i ett annat ärende. Alla tre misstänks för grov stöld.

Mer läsning

Annons