Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Trögt att få fart på Långsjöbygge

I bästa fall dröjer det till våren nästa år innan de händer något med Surahammars Kommuns nya sjönära bostadsområde vid Långsjön.

Annons

– Jag hade ju förhoppningarna att det skulle ske den här våren. Men det har gått långsammare än jag trodde, säger Martin Johansson, fastighetschef på Surahus och ansvarig för utvecklingen av Långsjön.

Prestigeprojektet Långsjön har setts som en viktig del för att Surahammars kommun ska locka till sig nya innevånare med ett exklusivt och sjönära boende. Planerna är att det ska byggas cirka 40 nya villor, varav 10-talet är riktigt sjönära, samt ett 10-tal grupphus. Tomterna är rejält tilltagna och de största ligger på 2000 kvadratmeter.

Sedan januari har Martin Johansson försökt att hitta en entreprenör som är villig att ta på sig hela utvecklingsansvaret på området.

– Vi har inga som sagt ja än, men också ett antal som inte sagt definitivt nej än heller, säger han.

– Det vi ska göra nu är att ordentligt gå igenom vår tomtkö på cirka 100 intresserade och se vilka som är intresserade av att bygga vid Långsjön.

Han hoppas genom en sådan inventering ska ge ett så stort antal intresserade att man på det sättet ska kunna locka en entreprenör att ta på sig utvecklingsansvaret eller en del av det i alla fall.

– Vi måste ju också börja marknadsföra området för att försöka locka fler som kan vara intresserade av att bygga där, säger Martin Johansson.

Mer läsning

Annons