Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två greps för pantbedrägerier

Polisen kunde på onsdagen gripa två personer misstänka för de senaste dagarnas pantbedrägerier mot Lidl i Hallstahammar.

Annons

Att gå tillbaka till samma plats och försöka göra samma brott igen är ingen bra idé. Det fick de två bulgariska medborgare i 20-årsåldern bittert erfara på onsdagen.

Tidigare i veckan hade Lidl i Hallstahammar utsatts för pantbedrägerier. Med hjälp av förfalskade streckkoder, en tom flaska och ett snöre hade några personer lyckats får ut sammanlagt 600 kronor via två kvitton från pantautomaten. Personalen upptäckte för sent att de var utsatta för bedrägeri och man kunde därför inte fånga in bedragarna.

I onsdags försökte man göra om samma trick igen på Lidl i Hallstahammar. Den här gången gick det halvbra. En av männen fick ut pant för 452 kronor. När den andra skulle få ut en nästan lika stor summa blev han igenkänd av kassören som en av bedragarna från dagen innan. Personalen höll honom kvar och kallade på polis.

Den andra personen kom senare självmant in på polisstationen och frågade vad som hänt med kompisen. Han greps också misstänkt för bedrägeri.

Även gränspolisen tog sig en närmare titt på de båda männen, men alla papper var i ordning.

De släpptes senare efter förhör och att de erkänt vad som lades dem till last.

Mer läsning

Annons