Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två veterinärer prickas i samband med hunddöd

Fyra veterinärer på djursjukhuset i Strömsholm har anmälts till Ansvarsnämnden för djurens hälso- och sjukvård för felbehandling av en hund. Två frias, två får disciplinpåföljd.

Annons

Strax innan julen 2008 lämnade ett par från Västerås sina hundar hemma några timmar. Vid hemkomsten såg de att två av tikarna hade slagits och den ena var ordentligt medtagen.

De åkte in till djursjukhuset i Strömsholm med tiken, där en del bitskador konstaterades. Hon hade även förlorat en hel del blod.

Hunden lades in men det dröjde nästan ett dygn innan hunden opererades.

Ägarna till hunden menar att tiken blivit felbehandlad, och ifrågasätter varför det tog så lång tid innan behandlingen överhuvudtaget påbörjades och de är också kritiska till att det dröjde flera dagar innan tiken fick en blodtransfusion.

Fyra veterinärer var inblandad i omhändertagandet av hunden och ansvarsnämnden anser att två av dem agerat försumligt.

Det handlar om ett provsvar om ökat njurvärde som ingen av de två utredde orsaken till, och denna underlåtenhet kan inte bedömas som ringa enligt ansvarsnämnden. De får därför varsin disciplinpåföljd i form av en erinran.

De två övriga veterinärerna var inte inblandad i just den händelsen och anses ha skött samtliga sina arbetsuppgifter adekvat.

Mer läsning

Annons