Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Unga gillar att brottas

Intresset för brottning ökar bland barn och ungdomar. Det menar brottningsmästarna Vahab Daneshvar och Johanna Mattsson.

Annons
Vahab Daneshvar undervisar förstaklassare i Hallstahammar i brottning.

Tillsammans åker de runt i landet och berättar om sin sport. I veckan har de varit på Fredhemsskolan och Näslundsskolan i Hallstahammar.

Vahab Daneshvar som är nordisk mästare och europamästarinnan Johannas Mattsson älskar sin sport och hoppas locka många barn och prova.

- Det är bra att börja så tidigt som möjligt med brottningen om man ska bli riktigt bra, säger båda två som nu satsar stenhårt på OS i London.

- Vi gör några uppvärmningsövningar med barnen och så visar vi några brottargrepp som alla får prova om de vill, berättar Johanna Mattsson medan nyfikna och förväntansfulla förstaklassare springer in i hallen.

Barnen får göra några uppvärmningslekar och så prova kullerbyttor, både framåt och bakåt innan det är dags för riktiga brottargrepp. De skrattar och jagar varandra i kullekarna och tränar ivrigt på brottarmatten. Samtidigt har såväl brottarna som gymnastikläraren Niclas Larsson koll på att barnen klarar rörelserna, annars får de en hjälpande hand.

- Brottning är en bra balanssport som också är fostrande och ger diciplin. Vi lär barnen att alltid vara vänner även om de kämpar mot varandra och att inte ta med sig kampsporten ut på skolgården, berättar Niclars Larsson som är gymnastiklärare på Fredhemskolan.

Mer läsning

Annons