Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ungdomsbrott i Hallstahammar

Smällare genom brevlådan. Sönderskurna bildäck. Klotter.

Annons

Den gånga helgens brottsanmälningar tyder på att det är en hel del ungdomar i Hallstahammar som ägnar sig åt busstreck som är att betrakta som brott.

Det allvarligaste brottet inträffade på Trädgårdsgatan 50 i Hallstahammar då någon skickade in en mängd smällare genom ett brevinkast. Smällarna gjorde att det utbröt en brand i hallen på lägenheten. En kvadratmeter på golvet eldhärjades och lägenheten fick mindre rökskador.

– Som tur var, var hyresgästen hemma och kunde släcka branden. Annars kunde det här har slutat väldigt illa, säger Roland Hed på polisen i Kolbäcksdalen.

Än så länge är brottsrubriceringen skadegörelse, men den kan ändras till de betydligt allvarligare brotten allmänfarlig vårdslöshet eller försök till mordbrand.

På Idrottsvägen utsattes två personbilar med samma ägare för skadegörelse. På en bil hade tre däck skurits sönder och på den andra har två däck förstörts.

På Dalavägen skickade någon vid midnatt, natten mot söndag in en glasflaska genom ett större fönster på en villa.

På Vallaregatan utsattes en villa för äggkastning. Det inte första som villan utsatts för den här formen av ofredande.

Natten till lördag utsattes Kantzowska gymnasiet för skadegörelse i form av klotter.

En större snidad skylt stals under helgen från Marias Fotvård på Föreningsgatan. Skylten är grön och har företagets namn ingraverat.

Mer läsning

Annons