Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Utredning av yxrån står still

Utredningen kring det uppmärksammade yxrånet i Kolbäck i juni står fortfarande still.

Annons
Avspärrad. Spelbutiken i Kolbäck som yxrånades i juni.

Enligt Lars Fjellman på polisens krimjour väntar man fortfarande på svar från Statens kriminaltekniska laboratorium, SKL.

– De är överbelastade med ärenden där nu och det är därför det tar tid, säger Lars Fjellman.

Det var på kvällen den 18 juni som två maskerade män rusade in på Kolbäcks Spel och Tobak.

Beväpnade med yxa och kniv försökte männen råna butiken, men när butiksägaren satte sig till motvärn blev det vild tumult.

Något som slutade med att ägaren fick ett slag i huvudet med yxan och fick föras till akutmottagningen i Västerås där han syddes med 10 stygn.

Efter dådet flydde sedan gärningsmännen från platsen till fots. Trots att det fanns många vittnen till det brutala rånet har polisen fortfarande inga misstänkta – och väntar alltså fortfarande på svar från SKL.

– Visst känns det rätt frustrerande när det tar sådan här lång tid. Men tyvärr kan vi inte göra så mycket åt det, säger Lars Fjellman på krimjouren.

Enligt Lars Fjellman skulle läget vara annorlunda om någon satt frihetsberövad eller att det fanns någon som var skäligen misstänkt för dådet.

– Då skulle ärendet få högre prioritet än vad det tyvärr har nu. Vi har bara ett SKL i Sverige som tar hand om alla fall.

Grova brott som mord eller liknande går före ett sådant här ärende, säger han.

Någon gång i slutet av augusti bedömer polisen att SKL ska ha lämnat sitt svar.

Mer läsning

Annons