Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Våga vägra fax”

Alla i Hallstahammars kommunstyrelse, KS, får en egen fax inkopplad i hemmet. Men den nya KS-ledamoten Jenny Olsson (M) vägrar att ta emot faxen.

Annons

– Våga vägra fax! löd slagordet från Jenny Olsson under fullmäktigemötet i veckan.

Jenny Olsson hade dessförinnan redovisat Alliansens ståndpunkter för hur Hallstahammars politik bäst ska bedrivas. En av punkterna var att avveckla alla oväsentligheter som kommunen för-fogar över. Och dit hör enligt Jenny Olsson faxarna till KS-ledamöterna.

– Man kan tycka att det är fjantigt att ta upp det här, eftersom det handlar om så lite pengar. Men det är en principsak, slog Jenny Olsson fast.

– Faxen var gammalmodig redan på 1990-talet. Det finns e-post, upplyste den unga moderaten.

Kommunalrådet Catarina Petterson (S) förklarade att beslutet om faxen till KS-ledamöterna kom till under det förra kommunalrådet Agneta Ivemyrs (S) tid.

– Det var några år sedan. Faxen ansågs nödvändig för att ledamöterna snabbt skulle få handlingar. Faxen vägdes mot att ledamöterna skulle få en egen dator med uppkoppling och egen skrivare. Åtminstone jag tycker att det är svårt att läsa direkt på skärmen, förklarade Catarina Petterson, som dock inte uteslöt att man undersöker alternativ till faxarna.

– Låt oss diskutera det. Vi är inte avogt inställda mot en annan lösning, sa Catarina Pettersson.

Mer läsning

Annons