Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Våldtog ex-sambo – döms till fängelse

En man i 30-årsåldern från Hallstahammar har dömts till två år och tre månaders fängelse. Orsak: En dag i mars i år tog han sig in i ex-sambons lägenhet, sparkade ut hennes nye man och våldtog därefter henne.

Annons

Kvällen innan brotten begicks var den nu dömde mannen utanför dörren till sin ex-sambo och skrek genom brevlådeinkastet att hon skulle öppna och att han visste att hon hade någon hos sig, men hon öppnade inte och mannen försvann.

I stället började han en SMS-konversation med henne. Hon och den nye mannen lade sig för att sova – men vaknade av att ex-sambon stod inne i sovrummet och hade tänt ljuset. Nyckeln hade han förmodligen kommit över via parets gemensamma barn.

Tumult utbröt varvid den nu dömde mannen under ex-sambons protester bokstavligen sparkade ut hennes nye man, varpå han låste dörren. Sedan våldtog han henne och lämnade sedan lägenheten.

Sedan kvinnans nye man blivit utsparkad kontaktade han polisen, polisen dök upp kort därefter. Den nu dömde mannen greps och har sedan händelserna suttit frihetsberövad.

Han åtalades för ofredande, grovt hemfridsbrott, misshandel och våldtäkt.

Inför rätta vid Västmanlands tingsrätt sade mannen att han visserligen tagit sig in i lägenheten men att dörren var olåst, han sade att han inte misshandlat mannen med annat än en lös spark, och han sade att de sexuella handlingar som förekom var frivilliga och initierades av kvinnan.

Västmanlands tingsrätt tror dock mer på de brottsutsattas berättelse som även stötts av teknisk bevisning.

Mannen döms till två år och tre månaders fängelse förde brott han åtalades för. Han ska dessutom betala 130 000 kronor i skadestånd till ex-sambon och drygt 12 000 kronor till den misshandlade mannen.

Mer läsning

Annons