Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vansinnesfärder genom trädgårdar

Med bara några timmars mellanrum fick två villatomter i Hallstahammar påhälsning nattetid under helgen av bilar som brakade in i trädgårdarna. Otroligt nog verkar ingen ha blivit allvarligt skadad.

Annons
Körde rakt fram. På sin färd genom trädgården mejade bilen ner staketet, som hängde med ut på grönområdet bakom familjens villa.foto: peter jaslin

Den första vansinnesfärden inträffade någon gång mellan 2 och 3 natten mot i lördags. På Vallaregatan började då Kjell och Barbro Perssons hund att skälla.

– Det bor lite ungdomar i området och ibland lever de om lite när de ska hem på nätterna. Vi trodde att det var de igen och märkte inte av något annat och somnade om, säger Barbro Larsson.

Men på morgonen, när hon tittade ut genom fönstret, förstod hon att det inte var ungdomarna som hade fört oväsen.

– Det stod en bil bakom vårt hus. Den måste ha kommit med full sula nedför Lärkvägen och sedan kört rakt igenom trädgården, genom staketet på båda sidor. Bilen missade vårt äppelträd nätt och jämnt. Hade den krockat med det hade föraren inte överlevt. Den är ju egentligen otroligt att vi inte hörde något.

Hon har hunnit samla sig när VLT pratar med henne under söndag förmiddag men värre var det dagen innan.

– Jag var chockad. Och förbannad men vad ska man göra? Nu måste vi ju ta om hand om staketet men det lär väl bli en försäkringsfråga, säger Barbro Larsson.

Bilen var anmäld stulen under fredagen från centrala Hallstahammar och någon förare har inte påtråffats ännu.

I andra änden av centrala Hallstahammar, på Lidbecksvägen, vaknade Kristina och Johnny Rudeflod av ett ordentligt brak strax efter klockan 4 samma natt. Från ett fönster på övervåningen till deras hus såg Johnny att en bil stod i deras trädgård.

– En person stod utanför och knuffade på och när bilen hade fått rull hoppade han i och bilen körde iväg.

Bilen hade, troligen i full fart, kommit in genom deras syrenhäck, kört emot en hammock och stannat. På vägen in hade de fått punktering, vilket syns tydligt på det skärmärke från en fälg som löper i gräsmattan.

Johnny stod kvar på övervåningen och försökte se registreringsnumret medan Kristina på nedervåningen försökte få igång sin mobiltelefon för att kunna ta kort, men bilen hann iväg innan.

– Det är overkligt. Samtidigt hade de tur. De lyckades styra bort från ett stort träd just utanför häcken. Hade de träffat det vet man inte vad som hade hänt, säger Kristina Rudeflod.

På platsen fanns en del bildelar kvar och polisen har påträffat en bil i Hallstahammar som sannolikt kan matchas mot dessa. Men inte heller i det här fallet finns någon misstänkt.

Polisen ser än så länge inte något samband mellan de två händelserna.

Körde därifrån. Bilen som brakade in hos familjen Rudeflod lyckades vända på gräsmattan och köra ut genom samma hål i buskaget som den kom in genom.

Mer läsning

Annons