Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vansinneskörde utan glasögon

22-åringens vansinnesfärd för att hälsa på en kompis i Hallstahammar slutade med att han förlorade körkortet och får samhällstjänst.

Annons

Det var natten mot den 18 augusti förra året som 22-årige Salabon lånade pappas Saab för att åka till en kompis i Hallstahammar.

22-åringens framfart i nattrafiken upptäcktes vid Rocklundavfarten på E18 av en ensam polisman i en målad patrullbil. Enligt polisbilens hastighetsmätare var han uppe i 200 km i timmen när han med hjälp av polisbilens stoppsignaler försökte få 22-åringen att stanna.

I den fortsatta färden mot Hallstahammar körde 22-åringen om bilar både på höger och vänster sida.

I höjd med Eriksbergssavfarten väntade ytterligare en polispatrull. Då reagerade 22-åringen och körde av E18 och stannade på väg 252.

Vid kontroll av 22-åringens körkort visade det sig att han måste ha glasögon. Något som han inte använde eftersom de var på lagning. Enligt 22-åringen har han så dålig syn att det var tveksamt om han över huvudtaget skulle få körkort.

Varför han inte såg polisbilen som förföljt honom från Västerås berodde på att han ansåg det viktigare att hålla uppsikt framåt än bakåt.

Rätten dömer 22-åringen till 50 timmars samhällstjänst för grov vårdslöshet i trafik.

Mer läsning

Annons