Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Varg i centrala Ramnäs

Polisen fick under natten mot söndag uppgifter om att en varg skådats i Ramnäs, norr om Surahammar. Det var vid 00.30-tiden som uppgifterna om en kringstrykande varg började komma in.

Annons

- Det är två helt oberoende personer som har ringt in och sagt att de har sett en varg i centrala Ramnäs, säger Ann-Charlotte Israelsson vid Västeråspolisen.

Två av dem som såg vargen är Örebroarna Jonathan Bogren och Tanja Nelke.

- Vi hade varit ute i mina jaktmarker och satt ut saltstenar och var på väg hem när jag såg vargen småjogga upp för en tvärgata. Så då backade vi och körde upp efter. Vi kom ikapp den och körde förbi den. När vi körde om så hade jag den en meter från fönstret där jag satt på passagerarsidan. Jag har sett varg förut men den här var riktigt stor, berättar Jonathan Bogren.

Jonathan berättar att han klev ur bilen för att få en titt på vargen innan den försvann.

- Jag var säker på att den sprungit iväg så jag ville ju bara få en skymt av den. Men den stod kvar. När den reste ragg och började morra så satte jag mig i bilen igen. Jag är ju ingen vargexpert men det kan ju inte vara ett normalt beteende att den beter sig så och stryker omkring i byn, säger Jonathan Bogren.

Till sist så lunkade dock vargen vidare mot okänd destination.

Mer läsning

Annons