Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

”Vi har jobbat stenhårt”

För en vecka sedan var restaurang Lunchstället bara en hårsmån från att brinna ned. Nu satsar ägarna på en snabb comeback.

Annons
Pierre Laurén och Mikael Åberg, driver tillsammans restaurangen Lunchstället i Hallstahammar som bland annat utsatts för ett brandattentat.

Det var natten mot fredag förra veckan som restaurang Lunchstället i Hallstahammar utsattes för ett brandattentat. En okänd gärningsman slog sönder en fönsterruta och kastade in ett brinnande föremål i lokalen.

– Elden spred sig inte så mycket men röken lade sig i hela lokalen. Precis överallt var det ett lager av sot, säger Mikael Ågren.

Under veckan efter branden har ägarna Mikael Ågren och Pierre Laurin ägnat varje vaken stund till att göra rent i lokalen. Allt för att kunna komma i gång med restaurangen så fort som möjligt.

– Vi har torkat sot i varenda centimeter av lokalen och jobbat stenhårt för att komma i gång med köket igen, säger Pierre Laurin.

För tillfället kan de endast erbjuda matlådor till försäljning då matsalen fortfarande kräver mycket arbete. Pierre Laurin bedömer att de tidigast kan öppna som vanligt om tre veckor.

Och det är en för lång väntetid menar han.

– Det finns en risk att vi tappar kunder nu när vi inte kan köra fullt ut. Men vi satsar på att göra comeback så fort vi kan, säger han.

Lunchstället har funnits i Hallstahammar i snart sju år och har inte drabbats av något liknande tidigare.

Förra veckans brand har nu fått ägarna att höja säkerheten.

– Det här är ju vårat skötebarn och man orkar inte med att något sådant här händer igen. Nu blir det att montera upp övervakningskameror, slår Mikael Ågren fast.

Mer läsning

Annons