Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Vi hörde vargar som ylade"

Tidigare på dagen, närmare bestämt på långfredag förmiddag, var Roddan ute och promenerade med familjen i skogen.

Annons

Roddan sprang lös men höll sig hela tiden i närheten av husse och matte.

– Han är bruksmeriterad och är väldigt lydig, berättar Frida Michelsen, dotter till Roddans ägare Jan Erik Michelsen, som av förståliga skäl inte orkar prata med VLT.

Men något gick fel. Roddan fick plötsligt syn på två älgar och fick panik. Han rusade i väg och försvann in i skogen.

Familjen började genast att leta och kalla efter honom, Senare på dagen får en granne syn på Roddan. Men han har svansen mellan benen och öronen bakåt och flyr undan när grannen närmar sig honom. Även familjen får en skymt av Roddan men lyckas inte få kontakt med honom.

Strax efter midnatt hör familjen vargar som ylar. Lite senare hör man något som påminner om ett hundslagsmål. Därefter ett skrik innan allt blir tyst.

Senare nästa dag tar man hjälp av en spårhund. Snart påträffas Roddans halsband och en blodpöl och längre bort ligger boxerhanens svårt sargade kropp. Lars Björk, besiktningsman från Länsstyrelsen konstaterar att det handlar om ett vargangrepp.

Påskfirandet har förvandlats till en sorgeperiod för familjen Michelsen. Sakanden efter Roddan är stor. Som alla hundar hade han sin egen personlighet.

– Det var en bekväm rackare som inte gillade att bli smutsig. Och han var bästa kompis med mina två små barn, säger Frida.

Samtidig känner familjen tacksamhet mot alla som har engagerat sig i Roddans försvinnande. Inte bara folk i Seglingsberg utan även från Skultuna och Köping.

– Vi har fått ett fantastiskt stöd, säger Frida.

Mer läsning

Annons