Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Villa Villekulla skall byggas på Hallstais

Företaget Sit down från Kolbäck har fått i uppdrag att bygga en elva meter lång båt till en isshow i Malmö. Båten ska föreställa både Pippi Långstrumps båt och Villa Villekulla
– samtidigt.

Annons

Företaget har byggt läktare i många år. Bland annat till OS i Lillehammer och Salt Lake City, samt Melodifestivalernas deltävlingar i Västerås och Örebro. Men nu har de alltså fått sätta tänderna i en konstruktion till en stor isföreställning som handlar om Pippi Långstump. Ställningen, som är elva meter lång, fyra meter hög och sex meter bred och -designad av Nic Löving, kommer att vara spelplats för stjärnor som Marika Lagerkrantz och Stefan Sauk.

– Vi bygger den så att den ser ut som en båt, men själva villan kommer fram när man viker ut bakändan på båten, säger Pär Jonsson, en av tre bröder som äger företaget.

Enkelheten i konstruktionen är viktig, menar han, eftersom det är skådespelarna själva som ska ”vika ut” huset i aktern.

– Och det ska gå att göra på 35 sekunder, tillägger han.

Så det gäller att mäta aluminiumskelettet extremt noggrannt när de bygger, samt att mäta vinklar och vrår så att hjulen kan fästas på korrekt. Fram till och med den 3 mars jobbar Sit down med konstruktionen och bygget av båten. Då ska de nämligen provköra den – med dekorationer och allt – i Hallsta ishall, som de har hyrt över dagen.

– Ja, och då är det bara att hålla tummarna och hoppas att allt går som vi har tänkt oss, säger Pär Jonsson.

Premiären på föreställningen är den 8 april i Malmö.

Mer läsning

Annons